Wie zijn wij

Hallo, welkom op onze site. Mijn naam is Frans de Witte en ik woon samen met mijn vriend Ronnie in het mooie landelijke Den Ham (Overijssel). We wonen op een boerderij wat inhoudt dat er volop ruimte in en om het huis is voor onze grote passie:  Onze honden.

In 1992 ben ik begonnen met mijn eerste hond, een Bouvier:  Chenn. Een geweldige hond waarmee ik met veel plezier heb getraind (VZH en het IPO programma). Ik vind dit nog steeds erg leuk maar vanwege onregelmatige diensten is het moeilijk om hier volop aan deel te nemen. Vanwege dit laatste ben ik begonnen met showen en het trainen op G&G niveau. Na veel rond gekeken te hebben voor een geschikte reu kwam ons eerste nestje. En wat zijn die kleine boefjes vertederend!!! Er moest een pupje blijven natuurlijk met als resultaat dat we inmiddels een hele leuke en gezellige hondenfamilie in huis hebben.

In januari 2015 kwam een lang gekoesterde wens uit, twee Kooikerhondjes kwamen bij ons wonen. Moeder en dochter die vanwege omstandigheden een nieuw thuis zochten. We danken Marjan Brandwijk (Rasta Hoeve) voor het vertrouwen in ons en voor  deze twee geweldige dames.  Onze Kooikers, uiteraard met stamboom, zijn zeer sociaal en vrij van ENM (kooikerverlamming), ziekte von Willebrand, Patella luxatie en oogziekten.

Wij zijn lid van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje en van de Bouvierclub Nederland. We fokken uitsluitend via de richtlijnen van de rasvereniging en onze honden voldoen tevens aan alle gezondheidseisen. De eventuele partners voor onze honden worden dan ook met zorg uitgezocht en goed gecheckt op lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Want gezondheid staat voor ons bovenaan. Er is toch niets leukers dan het trainen, ravotten en wandelen met je grote vriend!

We willen graag een positieve bijdrage leveren aan het ras dat we fokken. Ons doel is dan ook om het ras in stand te houden maar ook te verbeteren. Er zijn altijd uitdagingen hierin. Om me nog meer te verdiepen in de kynologie heb ik de KK1 gedaan en met succes geslaagd. Ook heb ik het Vakbekwaamheidsbewijs honden en katten behaald en voldoet onze kennel aan het Besluit Houders van Dieren. 

Wij zijn selectief in het kiezen van nieuwe baasjes voor onze pups omdat we vinden dat zij het beste verdienen. Graag willen we daarom dan ook het liefst vooraf kennis met u maken bij interesse voor een pup. Voor een kennelbezoek of informatie over deze twee geweldige rassen kunt u altijd bij ons terecht.

Vriendelijke groet,

Frans de Witte en Ronnie Willems

 

Nederlandse Bouvier Club  http://www.bouvierclub.nl/

Vereninging Het Nederlandse Kooikerhondje http://www.kooikerhondje.nl/

https://www.houdenvanhonden.nl/